Multi tineri romani care studiaza medicina aleg initial acest domeniu gandindu-se ca acest lucru este ceea ce ii pasioneaza pe ei cel mai mult si ca astfel, prin ceea ce fac ei, pot ajuta oamenii. Sistemul educational in domeniul medicinei este foarte cunoscut si in afara granitelor Romaniei, iar din acest motiv, foarte multi tineri straini aleg sa studieze medicina la una dintre facultatile de profil din aceasta tara. Desi educatia este una de elita, ceea ce ii asteapta pe studenti dupa terminarea facultatii nu mai este la acelasi nivel, in sensul ca majoritatea studentilor aleg sa lucreze ca medic rezident Franta imediat ce termina ultimul an de studiu.

Unul dintre avantajele de a lucra ca medic in Franta este salariul. Este bine cunoscut faptul ca doctorii, in Romania, lucreaza foarte mult, inclusiv in weekend-uri. Volumul de munca este mare, iar salariul nu este tocmai motivant, mai ales pentru un medic la inceput de drum. In Franta, in schimb, salariul unui medic porneste de la cateva mii de euro si poate ajunge pana la aproape 10.000 de euro. In tarile europene, munca depusa de medici in spitale, fie ele de stat sau private, este apreciata la justa ei valoare si recompensata pe masura.

Un alt motiv pentru care proaspetii absolventi de medicina aleg sa lucreze peste hotare este legat de aparatura medicala. Desi medicii romani sunt foarte bine pregatiti, ei au nevoie de aparatura medicala performanta pentru a putea trata oamenii bolnavi, or in Romania, nu se investesc atat de multi bani in aparate performante pe cat ar trebui. Un doctor in Franta isi poate desfasura activitatea mult mai usor si cu folos, pentru ca are la indemana toate instrumentele necesare pentru acest lucru, pe cand in Romania, doctorii nu dispun de prea multe astfel de ustensile. Acest lucru le ingreuneaza munca medicilor romani care lucreaza in spitalele din tara, ca sa nu mai putem la socoteala faptul ca, uneori, acestia sunt acuzati de familiile oamenilor bolnavi ca ei, ca medici, nu si-au facut treaba cum trebuie si nu si-au dat interestul. Plecarea in strainatate este, astfel, cea mai buna solutie in acest domeniu.

Cu toate acestea, plecarea la munca in strainatate are si unele dezavantaje, iar cel mai cunoscut dintre acestea este acela ca romanii stau departe de familie si prieteni. Dorul de casa este de nesuportat pentru unii, insa avand in vedere ca un medic castiga cateva mii de euro pe luna, acest lucru le permite sa vina acasa chiar si de mai multe ori pe an.

Un alt dezavantaj il reprezinta limba straina. Multi medici aleg sa ramana in tara, lucrand pe un salariu mic, pentru simplul fapt ca nu cunosc limba franceza. Este bine de stiut ca unele agentii de recrutare ofera celor interesati posibilitatea de a urma cateva cursuri de pregatire in limba respectiva, ajutandu-i astfel pe medicii dornici sa plece si sa lucreze in strainatate.

Cea mai buna metoda de a gasi jobul mult dorit este prin intermediul platformelor de recrutare online, iar Medico-Jobs Romania este doar un bun exemplu de o astfel de platforma. Iti poti gasi jobul la care ai visat dintotdeauna cu doar cateva click-uri!